Julkaisemme ajankohtaisia tekstejä kahdella juttupaikalla: Pulssi-blogissa ja Signaaleja-palstalla (avataan 2023). Tekstien aiheet voivat liittyä ohjelmamme mukaisesti esimerkiksi osaamiseen ja työmarkkinoihin, pääkaupunkiseutuun, hyvinvointiin, työssä jaksamiseen ja työelämän monimuotoisuuteen tai tarkkaan rajatun tutkimuskysymyksen käsittelyyn.
Voit tarjota meille valmista blogitekstiä tai voimme miettiä sopivan aiheen yhdessä. Voit myös vinkata kiinnostavaa ihmistä haastateltavaksi Signaaleja-palstalle – ehkäpä vinkkaat itsesi?
Ohjeet Pulssi-blogiin:
Pulssi-blogi on nimensä mukaisesti siellä, missä sykkii. Blogi on vahvasti kiinni ajankohtaisissa teemoissa ja työn muutoksissa. Voit tarjota blogiin tekstiä milloin vain. Julkaisemme kirjoituksia läpi vuoden.
- Tekstillä ei ole ohjepituutta, mutta sen on hyvä olla tiivis ja keskittyä yhteen, korkeintaan kahteen ydinkysymykseen.
- Ote voi olla herättelevä, uutta luova, provokatiivinenkin, ja tekstissä saa nostaa esiin epäkohtia, joille etsitään ratkaisua. Yhtä hyvin blogin voi kirjoittaa onnistumisesta, jonka soisi leviävän laajalle.
- Henkilökohtainen otekaan ei ole pahasta – mitä enemmän oma persoona on mukana, sitä helpompi lukijan on aiheeseen sitoutua.
- Nasevasti sanottu asia tavoittaa aina yleisönsä, joten älä pelkää tiivistää sanomaasi.
Ohjeet Signaaleja-palstaan:
Signaaleja-palstalla käsitellään työn ilmiöitä, tietoa ja ratkaisuja. Signaali voi olla kertaluontoinen näkökulma tai useammasta tekstistä koostuva sarja. Voit vinkata palstalle haastateltavaa milloin vain. Julkaisemme tekstejä läpi vuoden.
- Signaaleja-palstalla me kysymme ja asiantuntija vastaa.
- Tunnistamme yhdessä 2–3 ydinkysymystä käsiteltävästä teemasta, ja asiantuntijan vastauksista koostetaan viestinnällisesti puhutteleva teksti.
- Palstan näkökulmat voivat liikkua samoissa teemoissa kuin blogin, mutta se mahdollistaa myös esimerkiksi kysymys-vastaus-tyyppisen henkilöesittelyn.
- Teksti on valmistuttuaan sopiva virike kahvipöytäkeskusteluun tai omiin somekanaviin.
Kysy lisää:
viestintäpäällikkö Annu Griñan, annu.grinan(a)ami.fi