Uudistuvassa Ami-säätiössä uskotaan, että Pohjolan parhaat osaajat ja työmarkkinat löytyvät tulevaisuudessa pääkaupunkiseudulta.
Suomessa tarvitaan kipeästi osaamista, jolla tuetaan digitalisaation ja vihreän siirtymän kaltaisia isoja muutoksia. Samaan aikaan yli puolessa yrityksistä koetaan, että osaavaa työvoimaa ei löydy ja tämä estää kasvua.
Helppoja ratkaisuja työmarkkinoiden ja osaamisen kehittämisen haasteisiin ei ole. Tämä tilanne on tarjonnut Ami-säätiössä mahdollisuuden miettiä, miten uudistamme rooliamme pääkaupunkiseudun ja koko Suomen kehityksessä.
”Lähes 50 vuoden ajan säätiössä keskityttiin ammatilliseen aikuiskoulutukseen. Nyt haluamme auttaa koulutus- ja kehitystoimijoita tuntemaan pääkaupunkiseudun tulevaisuuden kehityssuuntia ja työmarkkinoita sekä ratkaisemaan niihin liittyviä kysymyksiä”, sanoo toimitusjohtaja Jussi Nissilä.
Tietoa, rahoitusta ja uudistavia kokeiluja
Ami-säätiössä tähdätään siihen, että pääkaupunkiseudulla on tulevaisuudessa Pohjoismaiden parhaat osaajat ja työmarkkinat.
Miten toivottuun tulevaisuuteen päästään?
Säätiö haluaa tukea tutkimusta ja rakentaa kehittämishankkeita, joilla uudistavia kokeiluja voidaan myös viedä käytäntöön. Pääkaupunkiseutua on tarpeen kehittää ajantasaisen tiedon ja yhteistyössä rakennetun näkemyksen voimin.
Ensisijaisia yhteistyötahoja säätiölle ovat pääkaupunkiseudun kunnat, elinkeinoelämä ja oppilaitokset sekä muut toimijat, joiden kanssa jaetaan yhteinen visio alueen työmarkkinoiden ja osaamisen kehittämisestä tietopohjaisesti.
Uudistuva toiminta avaa myös mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä laajasti uusien kumppaneiden kanssa. Samalla säätiössä toimitaan itsenäisesti strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Visiona on, että Suomen pääkaupunkiseudulla on tulevaisuudessa Pohjoismaiden parhaat työmarkkinat ja osaavimmat yksilöt ja organisaatiot.