Siirry ohjelmajulistukseen suoraan tästä.
Moderni suomalainen yhteiskunta on rakentunut poikkeuksellisen voimakkaasti mallille, jossa palkkatyö on ihmisten tärkein tapa olla mukana yhteiskunnassa.
Talous ja työ ovat kuitenkin muuttuneet, ja joudumme arvioimaan uudesta näkökulmasta esimerkiksi seuraavia kysymyksiä: Millaista on kestävä työ? Minkälaista osaamista ja kykyjä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa? Miten erilaisista koulutus- ja työhistorioista tulevat ihmiset voisivat kehittää taitojaan monipuolisesti ja jatkuvasti läpi työuran? Onko Suomen työmarkkinoilla tilaa sekä työntekijöiden ajattelun, osaamisen että muiden ominaisuuksien monimuotoisuudelle?
Kolme kriittistä näkökulmaa
Me Ami-säätiössä haluamme nähdä työmarkkinat, joilla osaaminen ja työelämän tarpeet kohtaavat, monimuotoisuus lisää mahdollisuuksia osaamisen laajemmalle käytölle ja me ihmiset koemme, että osaamisemme on hyödyksi ja olemme arvostettuja yhteiskuntamme ja yhteisömme jäseniä.
Toimintaamme ohjaavatkin tulevina vuosina seuraavat ohjelmalliset teemat:
- Osaaminen ja kohtaannossa onnistuminen
- Monimuotoisuus työmarkkinoilla
- Työhyvinvointi ja työssä jaksaminen
Ponnahduslauta Pohjoismaiden parhaimmille työmarkkinoille
Muutoksen keskellä näiden tavoitteiden toteutuminen ei ole mitenkään itsestään selvää. Siksi tarvitsemme päättäväistä uudelleenajattelua, entistä terävämpiä kysymyksiä ja rohkeita ehdotuksia tavoitteiden saavuttamiseksi.
Ekologisesti ja sosiaalisesti kestävät, Pohjoismaiden parhaimmat työmarkkinat edellyttävät osaamistaan jatkuvasti kehittäviä yksilöitä sekä muutosvalmiita yrityksiä ja organisaatioita. Lisäksi tarvitaan työelämän resilienssiä sekä kyvykkyyksiä, jotka vahvistavat tunnetta jaksamisesta ja luovat hyvinvointia.
Näissä teemoissa onnistuminen on ponnahduslauta Pohjoismaiden parhaimmille työmarkkinoille. Tehtävämme on auttaa koulutus- ja kehitystoimijoita tuntemaan pääkaupunkiseudun tulevaisuuden kehityssuuntia ja työmarkkinoita sekä ratkaisemaan niihin liittyviä kysymyksiä. Tervetuloa mukaan työn ja talouden muutokseen koko Suomessa. Tehdään yhdessä enemmän.